Vurdering af Erotic4Real
af Ebbe Scheel Krüger, cand.psych.

Styrk legelysten og dit parforhold!
Hvad savnede du på jeres sidste ferierejse eller da det regnede, og I var i sommerhuset?
Svar: Et sjovt, nærgående og kærligt brætspil.

Køb denne nye parleg – og spar mindst 4 timer i parterapi.
Fordi et af de mest almindelige problemer vi parterapeuter møder er to, der siger at de elsker hinanden – men alligevel har de svært ved at tale sammen om det nære og det daglige erotiske spil imellem dem.
De glemmer hinanden i den travle hverdag og kommer selvklart derfor også længere og længere væk fra hinanden. Og begge to føler de sig selvklart derved oversete, forsømte og uelsket. Det tema handler mange parkonflikter om idag.

En vigtig del af løsningen ligger selvfølgelig i at I afsætter tid til at have en ugentlig “Vores egen aften.”
Dvs. at I værdsætter det at lave noget rart sammen – højere, end at arbejde og se tv. Eller kun gå op i rengøring og børnene.
Tiden flyver jo adsted som et jetfly, og de der gode dybe snakker om, hvad I nu hver for sig går og laver, tænker og føler osv. – ?
I drukner begge alt for let i hverdagens stress og hængedynd.

Alle vi par kender vist denne triste beklagelses-sang:
“Hvis vi dog bare en dag fik lidt mere tid, ja så ville jeg ….”
Mangel på tid til eros, leg+kærlighed. Den stigende fjernhed kan tragisk let føre os fra kulde, til en meget værre skilsmisse: “fordi at vi aldrig gav os tid til at lege og gøre noget sjovt.”
Tid er ikke noget magisk, som nogle en dag forærer os. Tid til nærvær – er noget, vi selv må tage os tid til.
Det er den ramme, hvori du frit kan træde frem og vise din kæreste, hvem du er – uden maske.

Udover at sætte mere tid af til Familieliv, en god snak og erotik opdager mange par hurtigt, at det sørme er svært at få noget sjovt, godt og nært til at gro frem. Sagt på alm. dansk, aner de ganske enkelt ikke, hvad de skal tale om og lave sammen, nu de endelig har god tid til “at hygge sig, elske og igen komme hinanden nærmere”. Det kan være utroligt svært at få åbnet rigtigt op.

I stedet for at få en åben, kreativ legende kontakt udvikler aftenen sig derfor hurtigt til endnu en Problemaften, hvor I bare snakker og snakker sig længere og længere væk fra hinanden. Hvis I da ikke kun lige nøjes med at lave lidt exstra god mad, og derpå sove tungt – efter et måske lidt for hurtigt samlege?

Tine og Henrik Sjørup har lavet en mere sjov nærgående samleg til alle os voksne legebørn og unge, der godt nok elsker kæresten, men også synes, at samtalerne lidt for ofte kører i samme spor.

Dette er en af den slags gaver, han skulle prøve at give til hende, som et signal om, at han godt vil noget mere sjovt med hende end blot at gå i biffen, spise ude, diskutere eller se fjernsyn. Eller hun til ham, som hun nu synes at det er så svært at få en god personlig snak med – uden bøvl.

Ligesom Erotik4Real er en god åbner til en dyb intens snak, hvis I lige har mødt hinanden og derfor udforsker nye måder at klæde hinanden af på, såvel helt konkret, som psykologisk.

Hvad går dette nye spil så ud på?
Jo spillet starter med, at I først slukker for tv og tænder for såvel det indre, som det ydre stealinlys. Det kan spilles i sengen eller foran pejsen, som I har lyst. I stedet for at spille yatsy, skak, Trivial eller Matador skal den, af jer der slår det højeste antal med terningen, starte med at trække f. eks. et Følelseskort, hvorpå der f. eks. står: “Tror du din partner synes, at I er gode til at tale om tingene? – Hvorfor?”

Eller du kan trække et af de andre 120 spørgsmål, som f. eks.
“Er din partner en dagdrømmer? Hvad dagdrømmer din partner om?”
eller “Hvad tror du, at din partner savner allermest, at du gør mere?”
“Hvordan er du med til at styrke, og svække din partners selvtillid?”
“Hvad er det mest romantiske minde, som I har haft sammen?”
“Hvor ofte tror du, din partner tilfredsstiller sig selv seksuelt?”
“Synes din partner, at du er dobbeltmoralsk? Hvordan?”
“Tror du at det tænder din partner at bruge en dildo, når hun har sex sammen med dig?”

Der er ialt 120 sådanne åbne kontante ?-kort. 40 af dem er spørgsmål til dine følelser, 40 andre sætter focus på moralske spørgsmål og 40 på dine lyster. Nogle af dem er blide, andre er mere provokerende.

Hvis Lytteren (din partner) accepterer dit svar på Spørgekortet, må du derpå rykke frem på det smukke bræt, og slå et terningekast til. Hvorefter du så trækker endnu et spørgsmål, som derpå besvares. Jo mere indlevelse du har, desto hurtigere rykker du frem.

Det sted på brættet, hvor din messingkegle ender, er der nu et romertal, som viser dig det Belønningskort, du da må trække frem. Hvorpå du får en kærlig opgave.
Der er ialt 2 x 60 forskellige opgaver, specielt designet til såvel Mænd som Kvinder. Det starter med et knus og – afhængig af det antal lytte og nydepauser som I tager undervejs – ender det med …

Det ender også med, at I begge 2 vinder større nærhed og har haft en sjov, intens og nærværende aften sammen. Og den der vandt brætspillet får yderlig et Vinderkort, som indeholder en gave, som den anden skal sørge for virkeliggøres, inden at I igen gentager spillet.

Det var med lidt mistroiske og kritiske øjne, at jeg kiggede på de 10 vedlagte Vinderkort. Jeg vil ikke vil røbe indholdet, men blot sige at det er 10 gaver, det er værd at kæmpe om.

Det er herligt at der findes kreative kærlige mennesker som Tine og Henrik, der gider udtænke og producere sådant et Parspil, der ikke bare glider ind i den jævne strøm af nye Egoistspil, som hverdagen og de mange nye computerspil jo er så fyldt med. Dette mere levende Brætspil og brikkerne er smukt udført, ja selv terningen er rar at have i hånden! Hvis du kender “Samlivsspillet” fra 1990, er dette en deluxe udgave og en god kreativ videreudvikling af samme ide.

Kort sagt kan jeg varmt anbefale Erotic4Real til alle jer par, der stadigvæk er åbne overfor muligheden for at det altid er muligt, at få et endnu bedre liv sammen med den person, du i sjældne øjeblikke siger at du elsker over alt på jorden. Selvom ca. 600 kr måske lyder lidt voldsomt, vil I hurtigt opdage at disse penge er givet lige så godt ud, som en glad aften i byen eller et restuationsbesøg – og I vil vende tilbage til denne sjove samleg, igen og igen.

Problemet er blot at få tid til det. Derfor foreslår jeg det til ferier og sommerhuset, hvor det på en regnvejsdag kan bruges til at I giver jer en dejlig varm oplevelse.

Især velegnet, når I godt vil have hinanden nærmere, men har svært ved at få begyndt snakken og få åbnet op for den ægte intimitet, der gør hurtig sex til varm elskov.

Styrk legelysten og dit parforhold!

Ebbe Scheel Krüger, cand.psych.

PS. Bortset fra et gratis prøveeksemplar og glæden ved at lege med det med Else Marie, får jeg ingen penge for at anbefale dig dette smukke, sjove og spændende nye psykologiske spil for to, der godt vil forstå og elske hinanden lidt bedre.