Erotic 4 Real
Af: Sus Warming

“Erotisk parspil” tænker man “Ja tak vi har set dem før – billige kedelige materialer, uopfindsomme spørgsmål og ugennemtænkt spilforløb”, men hvor bliver man positivt overrasket når man står med det nye erotiske spil Erotic 4 Real i hænderne. Længere væk fra ens værste fordomme om den slags spil kan man næppe komme.

Allerede ved det første blik på spillet aner man at her er tale om en kvalitet og et design som ligger langt ud over det sædvanlige. Her er ingen vakkelvoren papkasse, ingen spørgsmålskort i tyndt sjasket pap, og ingen plastikludobrikker. Tværtimod er materialevalget gennemført, flot og lækkert – lige netop som det bør være, når det gælder et spil hvis hovedformål er at bringe ekstra stemning til en fræk og erotisk aften.

Faktisk er spillets udformning så diskret, at så konservative folk som landets bog og idé boghandlere har taget det til sig og sælger det fra deres hylder, på linje med Ib Michael og Jane Aamund (uden sammenligning i øvrigt :-), og jeg vil da også vove den påstand at det er et spil man sagtens kan have stående uden at få røde ører hvis svigermor pludseligt skulle komme til kaffe (naturligvis alt efter hvor langt man er kommet i “spillet” :-).

Som andre spil i den genre er det meningen at “Erotic4Real” skal medvirke til at bringe parterne i et forhold tættere sammen, både psykisk og fysisk. Spillet minder på denne måde meget om andre, men man finder dog hurtigt ud af at også her skiller det sig væsentligt ud. Dette gælder på flere måder, men f.eks. synes jeg det er værd at fremhæve hvor tydeligt det er at der er lagt et stort stykke arbejde, planlægning og omtanke i udformningen af spillets spørgsmål og “opgaver” (det har dog nok ikke været en kedelig researchperiode:-).

Har man prøvet andre parspil kender man nok til at trække et opgavekort som slet ikke passer til det stadie man er nået til i spillet – F.eks. kan det nemt virke en smule unaturligt at få afvide man skal slikke mandens ædlere dele, hvis spillet lige er gået i gang og begge stadig er fuldt påklædte (eller det modsatte – at man er, nøgen og tæt på “mål” og får afvide man skal strippe for sin partner). Den slags uheldige situationer, som nok er morsomme, men godt kan ødelægge stemningen lidt, undgår “Erotic4Real” elegant ved at lade opgavekortene være nummererede og passe til et tilsvarende nummer på spillepladen.

Desuden er der forskellige opgavekort til h.h.v. manden og kvinden – hvilket igen gør spillet mere “flydende” og naturligt.

Som et ekstra plus kan nævnes at spørgsmålskortene er inddelt i 3 kategorier (moral, følelser og lyst), så man selv, efter humør og temperament, kan bestemme på hvilke områder man ønsker at teste sit kendskab til partneren.

Det at opgavekort og spørgsmålskort er adskilt, og desuden så gennemtænkte, giver desuden andre spilmuligheder. F.eks. kan man vælge udelukkende at benytte f.eks. kortene i kategorien “følelser” hvis man spiller spillet med en helt ny partner som man ikke føler sig helt intim overfor endnu, eller man kan lægge opgavekortene til side og kun benytte spørgsmålskortene, og vupti har man et godt og intimt selskabsspil til parmiddagen med de gode venner, som man godt nok kender godt, men alligevel ikke ønsker at dele decideret seksuel samvær med. Med en smule opfindsomhed og kreativitet er spillets anvendelsesmuligheder således mangfoldige.

Trine og Henrik, som har satset deres opsparing på at produktudvikle og producere spillet, siger selv om deres bevæggrunde herfor:
“Vi synes det er synd og skam, at erotik og sex ofte bliver forbundet med overfladiske fornøjelser, dårlig kvalitet og billig porno, hvis bagMÆND ofte er følelsesforladte pengepugere.

Vi ønsker at bringe erotik op på det høje niveau hvor det hører hjemme, og vi mener selv, at vores Erotik4real-spil har nået det mål – både hvad angår indhold såvel som kvalitet og design.

Vi ønsker at give ganske almindelige mennesker som os selv, muligheden for at opleve erotik på et højt raffineret og sofistikeret plan.”

I mine øjne er denne flotte “programerklæring” lykkedes til fulde, og jeg kan derfor, på Black Velvets vegne, varmt anbefale jer at investere i spillet. Med sine 699 kr. hører det bestemt ikke til i den billige ende, men til gengæld er der, som sagt, tale om et fræk og pirrende parspil i en klasse som sjældent (om nogensinde) ses i danske butikker.